PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) on itsenäinen, voittoa tavoittelematon, kansalaisjärjestöjen ylläpitämä organisaatio.  PEFC on maailmanlaajuinen järjestö, jonka vaatimusten mukaisella sertifioinnilla osoitetaan metsien hoidon kestävyys ja metsäperäisten tuotteiden alkuperäketjun seuranta.  Noin 10 % maailman metsistä on sertifioitu ja niistä noin 300 miljoonaa hehtaaria on PEFC sertifioitu.  Suomessa PEFC-sertifioitua metsää on 17,7 miljoonaa hehtaaria, mikä on noin 91 prosenttia talouskäytössä olevista metsistä.

PEFC julkaisi vuonna 2013 uuden puun alkuperäketjun standardin.  PEFC-standardi on kansainvälinen ja käytössä kaikkialla maailmassa.  Lataa ilmainen standardi täältä. PEFC-standardi sopii kaikenlaisille yrityksille, asiakkaitamme ovat esimerkiksi sahat, höyläämöt, sellu- ja paperitehtaat, puutukkurit, puun jatkojalostajat, kirjapainot, levyjen valmistajat sekä huonekalutehtaat.

PEFC-standardin mukaan voidaan tuotantolaitosten lisäksi auditoida myös myynti- ja markkinointiyritykset.

Ottamalla PEFC-standardin käyttöön ja auditoimalla PEFC puun alkuperäketjun seurantajärjestelmän (Chain of Custody) yritys vastaa EUTR:n asettamiin. Lue lisää EU TR:stä ja EU FLEGT lisäasetuksesta täältä

PEFC-sertifioinnin kustannukset ja lisätietoa saatte sähköpostilla info@bmtrada.fi. Mikä tahansa on toimialanne, neuvomme mielellämme kustannustehokkaimman tien sertifiointiin.

 

LATAK logo