PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) on itsenäinen, voittoa tavoittelematon, kansalaisjärjestöjen ylläpitämä organisaatio.  PEFC on maailmanlaajuinen järjestö, jonka vaatimusten mukaisella sertifioinnilla osoitetaan metsien hoidon kestävyys ja metsäperäisten tuotteiden alkuperäketjun seuranta.  Noin 10 % maailman metsistä on sertifioitu ja niistä noin 250 miljoonaa hehtaaria on PEFC sertifioitu.  Suomen metsistä noin 95 % on jo PEFC sertifioitu, yhteensä yli 21 miljoonaa hehtaaria.

PEFC julkaisi vuonna 2013 uuden puun alkuperäketjun standardin.  Standardi on kansainvälinen ja käytössä kaikkialla maailmassa.  Lataa ilmainen standardi täältä. PEFC sopii kaikenlaisille yrityksille, esimerkiksi asiakkaitamme ovat: sahat, höyläämöt, sellu- ja paperitehtaat, puutukkurit, puun jatkojalostajat, kirjapainot, levyjen valmistajat sekä huonekalutehtaat.

Tuotantolaitosten lisäksi voidaan auditoida myös myynti ja markkinointi.

Ottamalla PEFC standardin käyttöön ja auditoimalla seurantajärjestelmän (Chain of Custody) yritys vastaa EUTR:n asettamiin vaatimuksiin. Lue lisää EU TR:stä ja EU FLEGT lisäasetuksesta täältä

Sertifioinnin kustannukset ja lisätietoa saatte sähköpostilla info@bmtrada.fi. Mikä tahansa on toimialanne, neuvomme mielellämme kustannustehokkaimman tien sertifiointiin.

 

LATAK logo