Muutokset PEFC:n alkuperäketjun seurannan stadandardeissa ja tavaramerkkien käyttöehdoissa

GD_autoxauto_600_1342716348_image1

PEFC: n yleiskokous on hyväksynyt kolme tarkistettua PEFC-standardia, joissa vahvistetaan uudet menettelyt alkuperäketjun seurannalle, tavaramerkkien käytölle ja vaatimustenmukaisuuden arvioinnille.

Tarkistetut standardit tulivat voimaan 14. helmikuuta tänä vuonna. Uusien standardien vaatimusten täytäntöönpanolle on asetettu 18 kuukauden siirtymäaika, jotta järjestelmiin voidaan tehdä muutoksia ja suorittaa tarkastuksia uusien standardien mukaisesti. Siirtymäkauden aikana yritykset voivat valita auditoinnin standardien aiempien tai uusien versioiden mukaisesti. Siirtymäkausi päättyy 14. elokuuta 2021.

Alkuperäketjun seurannan standardi määrittelee vaatimukset, joita on noudatettava jokaisessa yrityksessä, joka haluaa hankkia PEFC: n alkuperäketjun seurannan sertifikaatteja. Toimitusketju tarjoaa läpinäkyvän linkin metsä- ja puumarkkinoiden välillä, ja se seuraa puutavaraa aina puunkorjuusta lopputuotteeseen asti.

Uusi tavaramerkkistandardi, joka korvaa PEFC-logon käyttöehdot, vahvistaa PEFC-tavaramerkkien johdonmukaista käyttöä ympäri maailmaa. Samalla se auttaa kuluttajia ymmärtämään PEFC-logon merkityksen.

Uusi tavaramerkkistandardi edellyttää yrityksiä käyttämään ilmaista, helppokäyttöistä verkkotyökalua nimeltään PEFC Label Generator. PEFC Label Generatorin (PEFC-tavaramerkkigeneraattorin) avulla voit luoda nopeasti PEFC-tavaramerkin PEFC-standardin vaatimusten mukaisesti. Tavaramerkkistandardi tuo myös käyttöön uuden merkinnän, “100 % PEFC origin”, joka on saatavana vain tuotteille, jotka sisältävät vain PEFC-sertifioidusta metsästä peräisin olevia materiaaleja ja jotka on pidetty erillään kaikesta sertifioimattomasta puusta.

BM Certification järjestää vuoden 2020 aikana koulutuksia PEFC-sertifioiduille yrityksille, joissa käsitellään PEFC-standardin muutoksia.

Ole hyvä tutustu seuraaviin linkkeihin jo nyt odotellessasi koulutuksiamme:

Lisätietoja saatavilla osoitteissa: https://pefc.fi/ ja/tai  https://www.pefc.org/

Tietolähde: https://www.pefc.org/news/revised-standards-Approved-by-the-pefc-general-assembly